PMA lifestyle coach Stefan

Mijn verhaal

Mijn naam is Stefan de Baat,  geboren in 1991 in de Hoeksche waard. Hieronder lees je wie ik ben en waarom ik ervoor heb gekozen mijn passie te volgen, mensen te coachen en hulp te bieden.

Zoals nu nog steeds was ik in mijn tiener jaren al een rebel. Ik geloofde dat alles beter kon. Had ik altijd gelijk? Waarschijnlijk niet. Maar ik had passie en geloofde ergens in en het belangrijkste, “I had the PMA” (Positive Mental Attitude). Uiteindelijk heb ik gekozen om een HBO-opleiding civiele techniek te gaan volgen – ja, de rebelse punker met een hanenkam op de Hogeschool Rotterdam. Er werd mij meerdere malen verteld ‘dit gaat je niet lukken’, maar ik geloofde in mezelf, in dat ik het wél kon, dat al deze mensen fout zaten over mijn kunnen. Stond ik dan met een HBO-diploma civiele techniek en mijn groene hanenkam. Ik was trots; ik had de mensen die alsmaar zeiden ‘je kan het niet!’, laten zien dat ik het wel kon en op mijn manier.

Bij het vinden van een baan was mijn voorwaarde: Ik blijf mezelf. Uiteindelijk heb ik een baan gevonden bij een ingenieursbureau met een gek aan het roer, met een doel en een droom. Ik ging daar aan de slag en heb er 4 jaar een geweldige tijd gehad, maar door veranderingen in het bedrijf begon er mij iets dwars te zitten. De gek aan het roer had nieuwe dromen en volgde deze. Door deze verandering voelde ik me steeds minder op mijn plek en kreeg ik last van stress. Mijn geloof dat alles kon op mijn manier verdween, daarmee was ook de match tussen mij en het bedrijf verdwenen. Uiteindelijk belandde ik door alle stress een jaar later, in 2018, in een burn out.

Tijdens mijn burn out kreeg ik na een paar weken een telefoontje van mijn werkgever met het bericht: “We verwachten dat je weer iedere dag voor een paar uur naar kantoor komt.” Dit voelde voor mij allesbehalve goed. De kleinste tegenslag zorgde al voor een stressreactie waardoor ik niet in staat was iets te doen. Dit zette mij aan het denken en alles in mij schreeuwde, ‘dit gaat tegen jouw geloof en passie in,’ alleen dit wist ik op dat moment nog niet.

Dit was voor mij een kantelpunt in mijn leven; dingen moesten anders, alleen had ik nog geen idee wat. Ik was futloos, ongezond, dronk te veel, mijn voeding was slecht en deed hooguit 1x per week iets wat op sport leek. De eerste stap die ik nam was samen met mijn vriendin onze voeding aanpassen. Direct merkten wij beide verschil: we kregen meer energie en gingen ons direct beter voelen. Met deze extra energie ben ik gaan sporten, echter was dit nog geen oplossing voor de situatie op mijn werk, en dus werd sport mijn uitlaatklep.

Mijn geloof dat dingen anders en beter kunnen was weggezakt. Ik was gesloopt, verslagen en op. Totdat er ergens begin 2019 een kwartje viel. Tijdens het sporten, en door de begeleiding van mijn trainer, ben ik stap voor stap teruggekomen naar mezelf, de persoon met het zelfvertrouwen, de motivatie en de passie uit mijn tiener- en vroege twintiger jaren. Dit was het moment om iets te doen! Ik had mijn PMA, die ik jaren geleden verloren was, teruggevonden. Het was tijd voor verandering.

Na het terugkeren van mijn PMA dacht ik bij mezelf ‘ik ben vast niet de enige die hiermee zit.’ Dus ik ben gaan kijken naar een opleiding die mij de mogelijkheid zou geven om anderen te helpen – de hulp te geven die ik zelf niet heb gehad omdat ik niet wist dat het bestond, de hulp die ik zo goed had kunnen gebruiken, de hulp die ik echt nodig had op dat moment in mijn leven. In mijn zoektocht kwam ik de opleiding tot leefstijlcoach bij Sonnevelt Opleidingen tegen. Na wat onderzoek besloot ik deze opleiding te gaan volgen.

Tijdens mijn studie heb ik veel geleerd over coaching en over mijzelf, maar het belangrijkste wat ik heb geleerd is hoe ik mensen kan helpen. Na een zwaar jaar van opleiding en werk had ik dan eindelijk mijn diploma op zak. Met kennis over stress, voeding, beweging, slaap, gedrag en het belangrijkste – hoe je iemand coacht – was het tijd voor de volgende stap: mijn baan opzeggen en voor mezelf beginnen. PMA Lifestyle was geboren.

Mijn droom is anderen te helpen hun PMA te vinden, door de kennis en ervaring die ik heb in te zetten om zo 1 persoon tegelijk een verschil te maken. En ik geloof met volle overtuiging dat dit ook voor jou mogelijk is.

Wil je kennis maken? Neem contact op via +31 621835779 of het contactformulier.

PMA lifestyle coach Stefan

Wil je kennis maken? Neem contact op via +31 621835779 of het contactformulier.