Afvallen

Afvallen door gezond eten klinkt heel logisch maar best nog een uitdaging te zijn. Door voeding op de juiste manier aan te passen kan je op een gezond afvallen en vervolgens ook op gewicht blijven zonder dat je erover na hoeft te denken.

Afvallen lukt niet

Afvallen lukt niet is iets dat je vaak van mensen hoort, wanneer je met deze mensen in gesprek gaat blijkt vaak dat ze door misinformatie een verkeerde aanpak hebben voor het afvallen. Een voorbeeld hiervan is het eten van te weinig calorieën. Door het eten van te weinig calorieën gaat het lichaam in overlevingsstand, in deze overlevingsstand houdt het lichaam vet vast en gaat het de spieren gebruiken als brandstof. Wanneer dit gebeurd val je in het begin heel snel af (spiermassa) en stop het afvallen vervolgens omdat het lichaam vet blijft vasthouden. Dit heeft als gevolg dat het afvallen niet lukt. Dus naast gezond eten is ook de hoeveelheid die je eet van belang als je wilt afvallen.

Gezond eten

Gezond eten is een van de belangrijkste dingen als je wilt afvallen. Door het binnen krijgen van de juiste hoeveelheid calorieën en de juiste voedingsstoffen zal je lichaam beter functioneren. Hierdoor ga jij je beter voelen. Om gezonder te eten is het belangrijk je oude voedingspatroon te analyseren en te kijken waar er winst te behalen valt. Door steeds kleine aanpassingen te maken is kan jij stap voor stap een gezond eten een gewoonte maken. Wil jij meteen een start maken in dit boek vind je veel informatie.

Afvallen zonder sporten

Je hoort ook veel mensen die willen afvallen zonder sporten. Afvallen zonder sporten is niet onmogelijk maar afvallen zonder beweging wel. Nu zal ik altijd aanraden om naast gezond eten ook te gaan sporten, de voornaamste 2 redenen hiervoor zijn:

  1. Het afvallen zal sneller gaan
  2. Jouw lichamelijk gezondheid zal nog meer verbeteren.

Op deze manier kan je gezond afvallen en fit worden.

Wil jij afvallen door gezond eten

Ben jij gemotiveerd door bovenstaande tekst en wil jij afvallen door gezond eten en voldoende beweging en sport. Neem dan contact met mij op om te kijken wat ik voor jou kan betekenen.